Iată câteva sfaturi utile pentru a începe. În primul rând, citiți instrucțiunile de utilizare și regulile de siguranță!
Tandir este proiectat în așa fel încât în timpul gătitului trebuie să fie închis - numai atunci este garantată absența unei flăcări deschise și uniformitatea temperaturii. Deschiderea capacului va crește flacăra și căldura, astfel încât nu veți obține rezultatele așteptate. Încercați să verificați și să obțineți mâncare cât mai repede posibil și să închideți imediat capacul. Amintiți-vă: dacă capacul este deschis, înseamnă că mâncarea nu se gătește!
Folosiți întotdeauna mănuși rezistente la căldură (țesături naturale, nu sintetice)
Când atingeți părțile ceramice încălzite sau suprafețele de prăjire, utilizați echipament de protecție adecvat pentru a evita arsurile. Aveți întotdeauna grijă când plasați obiecte încălzite pe alte suprafețe.
Lemn de foc pentru Tandir se păstrează ÎN LOC USCAT
Deși va arde și lemnul umed, va fi mai greu să-l aprinzi și va fi mult fum.
Pentru a stinge Tandir, NU UTILIZAȚI apă - doar închideți toate capacele și deschiderile când ați terminat de gătit.
NU UTILIZAȚI apă sau produse chimice de uz casnic pentru a curăța interiorul TANDOOR AMPHORA.
Tandirurile de amforă sunt curățate singure, la fiecare nouă aprindere, funinginea veche se arde, pereții devin din nou albi. Dacă este necesar, puteți folosi perii abrazive pentru curățare.
NU UITATI NICIODATĂ de posibilitatea unui incendiu
Nu lăsați un TANDYR aprins și deschis nesupravegheat. Acordați atenție frunzelor, scândurilor sau altor materiale combustibile din apropierea tandoorului utilizat, deoarece pot provoca un incendiu dacă cărbunii încinși sau scânteile intră în contact cu ele. Asigurați-vă că acordați atenție mediului când utilizați TANDIR în vacanță, deoarece flăcările deschise pot reprezenta un pericol pentru oameni și bunuri. Rețineți că reglementările guvernamentale locale pot stabili o distanță minimă necesară de la o flacără deschisă la cea mai apropiată clădire, sau gătitul în aer liber poate fi restricționat în perioadele de secetă sau când există riscul de incendiu.
NU încercați să aprindeți sau să utilizați tandirul în interior.
Când este utilizat în scopul propus și în conformitate cu cerințele de siguranță, TANDIR este foarte sigur și de încredere, veți fi bucuroși să îl utilizați mulți ani.
Utilizatorul este responsabil pentru utilizarea în siguranță a TANDYRULUI și pentru implementarea constantă a REGULILOR DE SIGURANȚĂ.
Când PORNIȚI UN FOC, gătiți pe FOC sau cărbune fierbinte sau atingeți suprafețe fierbinți, aveți întotdeauna grijă deosebită.
VA DORIM UTILIZARE PLACUTA A TANDIRULUI SI VICTORII CULINARE CONSTANTE!!
Primul și cel mai important avantaj este că Tandirurile sunt fabricate din materiale ceramice ecologice. Pereții groși de ceramică se acumulează și țin temperatura atât de bine încât nu este nevoie să răsuciți frigăruile. Al doilea avantaj este că Tandirul nu numai că are un design elegant, este un element al designului decorativ al curții sau a terenului de grădină, dar vă permite și să gătiți mâncăruri minunate! Datorita temperaturii ridicate din interiorul cuptorului, carnea se gateste mult mai repede decat pe gratar, in timp ce carnea practic nu este prajita, iar preparatele raman cat mai suculente.
Tandirul ajută la reținerea umidității în alimente, gătește alimente mult mai rapid și mai gustos.
Tandirul este realizat din lut șamot ecologic ars la o temperatură de peste 1100 de grade Celsius, pentru rezistență și frumusețe este legată cu metal. În ciuda faptului că pot apărea crăpături în timpul utilizării, fitingurile din oțel cu elemente de forjare țin ferm tandilrul. Durata de viață a tandirului nu este limitată, cu o utilizare adecvată, vă va servi ani și decenii.
La așezarea produselor care necesită un timp de gătire mai mare de 15 minute, dacă este necesar, după 15-20 de minute. după așezarea produselor, deschideți ușor capacul suflantei, activând astfel arderea cărbunilor, ceea ce ajută la creșterea timpului de menținere a temperaturii în cuptor; de asemenea, această metodă poate fi utilizată la temperaturi scăzute în timpul funcționării produsului. Timpul maxim la care este posibilă gătitul în tandir depinde de modelul tandirului, adică. cu cât volumul tandoorului este mai mare și, respectiv, grosimea pereților, cu atât acumulează mai multă căldură.
Bucura-te de masa ta!
ATENŢIE! Fiți extrem de atenți când utilizați lichid de brichetă - nu îl turnați niciodată pe o flacără deschisă. Este posibil să aprindeți sticla din mâini!
Se recomandă depozitarea tandir-ului sub baldachin sau acoperirea acestuia de ploi abundente cu o husă de protecție specială praf-umiditate, care sunt prezentate în sortimentul nostru. Dacă tandoorul este foarte umed, atunci este necesar să îl uscați în mod natural, aprinderea umed și uscarea artificială nu este recomandată - acest lucru poate duce la o creștere a fisurilor și, ca urmare, la o răcire mai rapidă a tandoorului
Mai mult