Ac pentru frigărui dublu
Etajere cu 1-4 nivele
Sunt fabricate din oțel inoxidabil alimentar. Se instalează în tandoor-ul deja încălzit în fante speciale.
Cu ajutorul etajerelor puteți găti mai multe feluri de mâncare în același timp, fie că este vorba de legume, carne, pește, cârnați etc. Etajerele cu un singur nivel (pentru carne) sunt concepute pentru coacerea unei bucăți mari de carne (sau pasăre) în întregime, precum și pentru instalarea diferitelor recipiente pe ele pentru a găti terci, pilaf, și alte feluri de mâncare lichide. Pentru a coace bucăți mici de pește sau fripturi, puteți folosi orice fel de etajeră cu multe nivele. Pentru pește întreg, este mai convenabil să folosiți un grătar special pentru pește.
Steak-Grill
Este fabricat din fontă acoperire din ceramică mată. Se montează pe dispozitivul pentru agățat ace de frigărui (care vine în set cu tandoor-ul).
Grătarul pentru friptură din fontă este un instrument unic pentru a găti fripturi suculente din pește sau carne, cârnați parfumați, precum și legume, ciuperci etc. pe foc deschis.
Brăduți
Sunt fabricați din oțel inoxidabil alimentar. Se instalează în tandoor prin agățare de bara transversală universală sau de un dispozitiv pentru agățat ace de frigărui (care vine împreună cu tandoor-ul).
Dispozitivul reprezintă un bol adânc, în centrul căruia se află o tijă de metal cu țepușe. Este conceput pentru a găti simultan diferite produse, în principal legume, carne, prin înfigere pe țepușe, ca pe frigărui, în timp ce bucățile rămase se pun în bol și se coc în suc de carne.
Pietre pentru coacere
Se instalează pe unul sau mai multe niveluri ale etajerei.
Sunt folosite pentru a coace lavaș, pizza, khachapuri, plăcinte, turte.
Seturi pentru prepararea lipiilor
Sunt destinate pentru coacerea lipiilor direct pe pereții tandoor-ului.
Sunt prezentate 2 tipuri de seturi – un set format din mănușă alungită și 2 perne de formă specială și un set din oțel inoxidabil alimentar cu forjare artistică manuală (Kapkir, Cârlig pentru îndepărtarea lipiilor).
Atenție! Coacerea lipiilor pe pereții tandoor-ului necesită îndemânare!
Ceaune din fontă 4-25 litri
Se instalează pe un suport special forjat pentru ceaun.
Sunt concepute pentru a găti pilaf, cereale, kulesh, supe.
Ceramica lucrată manual
Este fabricată din argilă fără coloranți. Se instalează pe etajere pentru carne:
- vas pentru rață, vas din ceramică „solilo”, oală mică – pentru înăbușire în tandoor în proces de răcire cu efect de „cuptor rusesc”.
- vas pentru pui – conceput special pentru prăjirea puiului sau altor păsări mici. Designul său vă permite să turnați marinată și să îmbibați pasărea dinăuntru. Puiul sau orice altă pasăre se montează pe tijă, iar grăsimea eliberată este colectată în vas. La încălzire, lichidul fierbe și circulă în interiorul păsării, în timp ce exteriorul cărnii este prăjit. Ca rezultat obțineți un fel de mâncare gustos și suculent. Pentru a garnisi preparatul, puteți pune în bol orice garnitură, legume, care se vor îmbiba cu sucul din carne și vor căpăta un gust de neuitat.
- vas cocotte – pentru coacerea aperitivelor cu sosuri și julienne.
Huse de protecție pentru tandoor rezistente la praf și apă
Sunt fabricate din țesătură Oxford 210,1680
Protejează tandoor-ul de impactul negativ extern al mediului natural: zăpadă, ploaie, praf.
Accesorii forjate pentru tandoor
- bară universală – este folosită pentru a fixa acele de frigărui, etajerele, brăduții, cârligul în centru în interiorul tandoor-ului.
- ace pentru frigărui în sortiment –pot fi procurate dacă acele din set nu sunt suficiente.
- ac dublu pentru frigărui – este comod pentru a găti alimente mărunte (ciuperci, legume, crevete, cartofi cu slănină).
- cârlig – pentru a coace un picior de miel, o bucată mare de carne, o găină întreagă etc.
- suport pentru cuptor – mărește înălțimea tandoor-ului, facilitează funcționarea acestuia. Oferă estetică tandoor-ului și siguranța utilizării acestuia.
- suport pentru capac – este convenabil pentru așezarea capacului în timpul gătitului.
- stand-soare – dispozitiv comod, frumos, reprezintă o structură cu mai multe niveluri, cu un blat natural de fag sau stejar, o tablă de tăiat, un inel pentru așezarea frigăruilor, cârlige etc.
- tavă pentru cenușă – destinată pentru extragerea resturilor de cenușă din tandoor.
Accesorii pentru aprinderea focului în tandoor
- brichete de foc din mesteacăn – inițial, tandoor-ul trebuie încălzit bine cu lemne de foc. Apoi, prin adăugarea de brichete, puteți încetini timpul de răcire a tandoor-ului pentru câteva ore, deoarece brichetele presate mențin căldura până la 4-5 ore. Brichetele nu emit monoxid de carbon. Nu se aprind atunci când pe ele nimerește grăsime. Mâncarea este prăjită uniform, nu arde, păstrează suculența, capătă o culoare uniformă aurie.
Alte accesorii:
- setul „Tandoor-MAN!!!” (șorț, 2 mănuși);
- șorț din piele naturală.
Mai mult