Specificații
Grosimea peretelui:
6 сm
Inaltime:
89 cm
Inaltime fara capac:
61 cm
Diametru gât:
31 сm
Diametru:
64 cm
Numărul de bete frigarui:
12 buc. (lungime de lucru – 39,5 cm/ lungime totală – 51,5 cm)
Complectatie:
vătrai, făraș, grate-firing, dispozitiv pentru agățat ace – câte 1 un.
Greutate:
140 kg (+/-5 kg)
Tipuri de tandoor:
Mare
Descriere
Există obiecte care pot servi etern și pot fi transmise din generație în generație. Printre acestea se numără tandoor-ul Scit. El este de mărime medie, are o formă standard și este dotat cu un set de ustensile necesare. Datorită cadrului metalic cu mânere forjate, poate fi transportat cu ușurință dintr-un loc în altul.
Forma lată și aplatizată a fundului vă permite să așezați mai mult lemn de foc. Cu o grosime a peretelui de 6 cm este asigurată menținerea de căldură uniformă timp de 1,5-2 ore. Acest timp este suficient pentru a găti mai multe mâncăruri fără aprindere suplimentară. Capacitatea interiorului este de 12 ace pentru frigărui.
În tandoor puteți găti și legume, și produse de patiserie – toate rapid, fără prea mult efort. Într-un cuptor de lut realizat folosind o tehnologie unică, alimentele sunt gătite la foc „blând”, la o temperatură constantă, uniformă.
Pentru a aprinde tandoor-ul Scit, puteți folosi orice lemn de foc – de la crenguțe mici până la bușteni medii care încap înăuntru. Pereții de ceramică ai tandoor-urilor moderne oferă un transfer de căldură bun și uniform, în orice punct al cuptorului este aceeași temperatură. Datorită acestei proprietăți, mâncarea nu arde, dar este învăluită cu căldură și gătită din interior, oferind prăjire de calitate înaltă.
În tandoor, alimentele nu doar capătă un gust delicat și o aromă fină, dar își păstrează și proprietățile nutritive.