Grătar pentru soba „samarkand” de 22 litri

Codul produsului: reshetkagril-sam22

1 750mdl

În stoc

Specificații

Material:
oțel
Producător:
Rusia

Descriere

Ce este un grătar pentru friptură din fontă?
Din timpuri străvechi, vasele din fontă au fost cele mai potrivite pentru gătit. Orice bucătar profesionist va fi de acord cu această afirmație. Toată lumea știe că mâncarea gătită pe foc are un gust și o aromă unică. Grătarul pentru friptură din fontă este un instrument pentru gătit fripturi suculente din pește sau carne, cârnați parfumați, precum și legume, ciuperci etc.

O problemă frecventă cu grătarele simple din oțel inoxidabil este că alimentele se lipesc de grile. Mai ales peștele... Dacă ați folosit cândva un grătar simplu, trebuie să fi întâmpinat problema lipirii – după gătire, peștele trebuie smuls de pe grile, iar preparatul rezultat arată neapetisant. Acum bucatele dvs. vor fi nu doar gustoase, ci și frumoase! Cu un grătar din fontă, veți scăpa de această problemă pentru totdeauna!

Avantajele unui grătar pentru friptură din fontă:
Caracter universal – grătarul este un dispozitiv destul de simplu și convenabil. Poate fi folosit pe aproape orice model de tandoor, brazier, bol de foc, grătar, cuptor... și chiar la vânătoare sau pescuit. Un suport de foc cu grătar din fontă nu numai vă va permite să prăjiți carnea și peștele, dar, de asemenea, va fi convenabil pentru a fierbe un vas cu apă și a găti orice fel de mâncare într-un ceaun.
Durabilitate – fonta, în special cu un strat de porțelan, nu se teme de umiditate și nu ruginește, nu se deformează sub influența temperaturilor și, totodată, se încălzește rapid. Datorită temperaturii ridicate la care poate fi încălzită fonta, sucul de carne va rămâne în friptură, conferind cărnii un plus de finețe.
Estetică – bucatele sunt pregătite conform tehnologiei corecte, iar prezența grilelor conferă preparatului în curs de pregătire un desen interesant. Acum puteți face o friptură ca la cele mai bune restaurante!
Grilele sunt acoperite cu un strat ceramic special, ceea ce facilitează procesul de curățare și îmbunătățește proprietățile antiaderente. Aparține ustensilelor de bucătărie din segmentul de elită. Alimentele gătite pot fi păstrate la frigider fără teama de oxidare a suprafeței grătarului, fără teama că preparatul se va întuneca sau va mirosi a metal. După reîncălzire, bucatele gătite vor emite din nou o aromă apetisantă.

Iată câteva reguli privind utilizarea și îngrijirea unui grătar de friptură din fontă:
Înainte de a utiliza grătarul din fontă pentru prima dată, se recomandă să-l încălziți până la circa 100° С. 
Pentru ca instrumentul dumneavoastră culinar să reziste cât mai mult posibil, trebuie să aveți grijă de el în mod corespunzător. De fiecare dată după gătit, spălați bine grătarul din fontă, ștergeți-l cu o cârpă uscată.

Grătarul se montează pe tandoor pe un dispozitiv pentru agățat ace de frigărui (dimensiunea grătarului este determinată în funcție de diametrul dispozitivului). De asemenea, grătarul poate fi folosit într-un brazier – grătar de masă, cuptor Maya, în loc de grătare din oțel inoxidabil.
 

1 750mdl

În stoc